fredag den 14. juni 2019

HUSK at bruge samme str. nål til hele projektet !

Som tiden dog går uden man egentligt lægger mærke til det. Jeg har fundet mit tilfældighedstæppe frem igen, nu skal det til at være færdigt. Jeg tænkte at jeg var startet på det for to eller tre år siden, men ville da lige tjekke det helt præcist, det er så  5½ år siden !!!  Jeg skrev om det og startede på det første gang 8. januar 2014, I kan finde indlægget HER, så skrev jeg om det igen 9. marts 2014, hvor jeg kun havde fået lavet 12 firkanter, det kan i læse om HER en noget langsom start må man sige.
Sidste gang jeg skrev om det var d. 23. oktober 2015, hvor jeg havde 21 firkanter og havde fundet ud af målene på det endelige tæppe. Det indlæg kan i finde HER

Når man er så langt tid om at få hæklet noget færdigt, ja så sker det jo at man liiige bliver nødt til at låne hæklenålen til et andet projekt og det er også sket for mig. Man skal så huske at ligge den rigtige hæklenål tilbage igen, det har jeg så åbenbart IKKE fået gjort !!!

Firkanterne jeg har lavet er 15 x 15 cm og så vidt jeg huskede passede det med de omgange som var beskrevet i opskrift bogen, men mine firkanter blev for lille. Jeg hæklede bare nogle flere omgange og havde egentligt ikke tænkt mere over det, lige ind til jeg fandt alle firkanterne frem, for at tælle hvor mange jeg var kommet op på. Da jeg fik dem i hænderne kunne jeg mærke at de sidste jeg havde lavet var mere faste end de første. Først tænkte jeg at jeg var begyndt at hækle strammere, men så slog det mig at jeg garanteret var kommet til at skifte nål og det var lige netop det som var sket, jeg var kommet til at bruge en nål 3 i stedet for en 3½ og det giver altså en stor forskel. Det kan i forhåbentligt se på billederne.

Nu er fejlen rettet og jeg fortsætter mit projekt.
Jeg har nu 43 firkanter og mangler 53 stk, så er næsten halvvejs.
Hvis jeg hækler 1-2 om dagen, ja så skal jeg nok blive færdig med det i år.

de øverste er nål 3½ de nederste nål 3

Den til venstre har flere omgange for at komme til at måle 15 x 15 cm

Her ses forskellen meget tydeligt nål 3½ til højre

Bunken af firkanter vokser, meget langsomt 
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar