tirsdag den 23. oktober 2018

Så fik jeg lige sved på panden.

Min datter skal til bryllup i weekenden, derfor har hun bestilt nogle lange kjoler hjem fra England.
Den ene er en virkelig flot sart gul, lang kjole med slæb. Problemet er bare at den er alt alt for lang, selv hvis hun tager nogle virkelig høje sko på og så er hun heller ikke vild med det lille slæb som er på kjolen, derfor har hun spurgt om jeg kan og vil lægge kjolen op. Selvfølgeligt ville jeg da gerne prøve det.

Jeg bevæbnede mig med mine superfine knappenåle, købt hos Skaberlyst,da hun var på håndarbejds-messe i Rødovre hallen, de er beregnet til finere stoffer. Jeg fik hæftet kjolen op i den længde den skal have, det viste sig at den skulle lægges 18 cm op foran og noget mere bagpå.

Yderstoffet er et meget tyndt polyester og inder stoffet er et lidt tykkere glat polyester, begge stoffer som ikke er super nemme at sy i. Jeg overvejede om jeg skulle lægge det yderste op i hånden, men det ville tage mig en krig, da jeg ikke er super god til det og kjolens omkreds er ret stor. Så kom jeg i tanke om at jeg for længe siden har købt nogle smarte trykfødder til min symaskine, søm-folder hedder de, de er købt hos Kjærgaard symaskiner - Hjørring der har jeg også købt både min symaskine og overlocker. Jeg havde købt tre forskellige, en i 2 mm, en i 3 mm og en i 4 mm

Jeg øvede mig på det fraklippede stof, og det var nødvendigt at øve den del, for der er da ikke bare sådan lige at få sømmen pæn, med sådan en trykfod, jeg skulle også lige finde ud af hvilken en af dem jeg skulle bruge, det blev den som bukkede i 4 mm, som blev pænest. Da jeg først havde styr på hvordan trykfoden skulle bruges, ja så gik det super hurtigt og nemt. Det er ikke sidste gang jeg bruger dem til at lægge op med.

Underdelen valgte jeg at lægge op med dobbelt-nål, det var den også fra starten af.

Der manglede et par perler på ryggen, de var åbenbart faldet af inden kjolen blev afsendt fra England af, heldigvis var der ekstra perler med, så de blev også syet på.

Jeg må indrømme at jeg flere gange under processen havde sved på panden, først da jeg skulle klippe i den og senere da jeg skulle til at sy i den, ville jo nødigt ødelægge den kjole som min datter skulle bruge til et stort bryllup.

Jeg blev rimeligt tilfreds med resultatet, håber også at min datter bliver det, kjolen bliver afleveret i eftermiddag, så må vi se hvad hun siger.
Det er noget af et stykke som er blevet klippet af, brugte det til at øve oplægning på.
Tre forskellige størrelser på foldefoden
Her kan du se forskellen på de forskellige fødder, den er ikke stor, men den er der. 


Mine elskede fine knappenåle, de er super tynde og spidse


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar