mandag den 6. marts 2017

Gravning af snehare skind.

Jeg har været så heldig af  få et snehare skind, som jeg har forsøgt at garve. Jeg viste at jeg skulle bruge Alun for at garve det, men jeg viste ikke helt hvordan jeg ellers skulle gøre, så jeg tjekkede Youtube ud for at se om der skulle være hjælp at hente der, og det var der sørme. Jeg har brugt DEN HER VIDEO som hjælp, jeg nøjedes med at lave 5 liter vand, da jeg jo kun havde et skind.

Jeg har nu fået fuld forståelse for hvorfor kanin haler er så dyre, det er da mega svært at få den sidste halestump ud, uden at ødelægge halen af. Det lykkedes heller ikke for mig, men måske næste gang, jeg fik skåret lidt forkert, så der røg en masse hår af.

Det var også mega svært at skrabe skindet fri for sener, hindet og kødrester, jeg fik rykket hul flere steder.

Mit skind har nu lagt i væsken i en uge og det var så idag at jeg skulle vaske, tørre og strække det, men ikke alt man laver lykkes og det her projekt må siges at mislykkes i den grad... jeg kan lige så fint rykke alle hårene af huden og DET er jo ikke lige meningen... så der er ikke andet at gøre end at smide det væk desværre, men jeg har ikke opgivet selv at garve et eller andet skind, så jeg må se om jeg kan få fat i endnu en snehare eller måske endda et sælskind, det kunne være fedt at prøve, nu hvor jeg  har fået forærende en Ulo og et stort tykt brat, til at skrabe skindet på.
Jeg har også lånt en anordning, en pind med et stykke metal i toppen, til at strække og blødgøre skindet på, så helt klart, jeg skal have fat i et nyt skind og prøve igen,

hale med rest af knogler,
Pind til at strække og blødgøre skindet på, man sætter foden på den nederste pind.

Skindet strækkes og køres hen over metalstykket

Min nye Ulo


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar