torsdag den 5. februar 2015

Pencilshirt med dødninghoveder

Jeg har syet mig en nederdel, med dødninghoveder, så jeg matcher Bobby Olsen ( min søns hund) I kan se hans jakke HER

Jeg fandt mønsteret i et Burda plus blad, som jeg lånte på biblioteket, måle mig, fandt ud af at jeg skulle bruge str. 50, tegnede mønsteret og klippede, som altid var det et puslespil at få det lagt på stoffet, sømrummet var helt ud til kanten og som sædvanligt var der minimalt stof tilbage. Jeg må lære at købe lidt mere stof.

Jeg har fået brugt en masse af mit nye sygrej, så som skrædder-lineal, mønsterpapir (kraft papir), stofsaks, gine, opsprætterkniv (desværre) og lup ( arvet fra min moster)

Der gik lidt tid fra jeg klippede og til jeg fik syet nederdelen, en sen aftenstime og nej det skal man ikke gøre når man ikke har syet jævnligt i mange år, gik fuldstændig i stå da jeg skulle sy gåslids, jeg kunne simpelthen ikke greje sybeskrivelsen, så måtte hente hjælp i en facebook gruppe. Dagen efter fik jeg så syet min nederdel færdig, gåslids blev godnok ikke helt som den skulle, men det kan gå.
Jeg glemte bare lige at prøve nederdelen hen af vejen, tænkte overhovedet ikke på at jeg faktisk har tabt mig 9 kg, så da jeg skulle prøve den, helt syet færdig, var den FOR STOR ... ak ak ak.

Jeg havde mest lyst til at kyle den af h. til, men besinde mig, sprættede liningen op og syede nederdelen ind i alle fire indsnit og i begge sider, ikke den helt korrekte måde at gøre det på, men det er blevet ok. Den sidder ikke helt tæt men kan bruges i et stykke tid, indtil jeg igen er blevet for lille til den ( har nemlig planer om at tabe mig yderligere). Nå ja den fik faktisk også lige en vask på 60 grader, for at krybe bare lidt.


Begge ægkanter lagt ind til midten, så stoffet bliver udnyttet maximalt

Min nye skrædder lineal

Der var lige plads til en mønsterdel, ikke mange millimeter der skulle klippes af i siden

Det var den smugle stof der blev tilbage af 65 cm

Når man ikke kan huske hvilken nål man har i maskinen, er det godt med et lup.

Gåslids, med syvejledning, jeg fattede intet af den


Af med linningenFærdig 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar