lørdag den 2. juni 2018

Pose til vasketøjskurv

Jeg fik en lille opgave af min datter ( en af mange :-) ) hun havde købt ny vasketøjskurv i hvis flet, men hun fandt hurtigt ud af at tøjet nemt blev ødelagt i den, da der ikke var en stof post i den, alle de løse ender som der nu er i en fletkurv, trak tråde ud af tøjet, derfor ville hun gerne have at jeg syede en pose til den. Jeg vil indrømme at jeg først tænkte: pice of cake, det laver jeg da med den ene hånd bundet på ryggen, jeg skal da bare lige have bundens og toppens diameter og så lige højden på kurven. Da jeg så kom hjem og skulle tegne mønsteret, kunne jeg godt se at jeg måske også lige skulle have omkredsen af bund og top for at kunne tegne det.

Jeg fik Tøzen til at måle omkredsen, samt målene mellem håndtagene.

Jeg gik igang med at tegne mønsteret, tænkte at jeg bare skulle have to baner, altså en halv bund og en halv top, men da jeg fik klippet mønsteret ud, kunne jeg godt se at det ville blive lidt underligt, der ville komme nogle toppe foroven, derfor tog jeg bundens diameter, dividerede den med fire, tegnede en streg på den længde, markerede midten, lavede en streg på højdens mål vinkelret på den første streg, derefter tog jeg toppens mål, dividerede med fire og tegnede den det mål vinkelret på højde stregen, har prøvet at illusteret det herunder.

                                           

Det vil sig at jeg fik fire baner jeg skulle sy sammen og det blev faktisk rigtig godt. Derefter lavede jeg fire stykker stof som skulle gå ned over kanten på kurven, to til de lange stykker mellem håndtagene og to til de korte stykker mellem håndtagene. Jeg lavede otte bindebånd, som blev vendt med en strikkepind. 
Resultatet er blevet rigtigt godt, dog skal de lange stykker mellem håndtagene lige have et par sting ( syes sammen imellem pilepindene, for siderne falder ned i kurven når der kommer tøj i, man kan ikke stramme kanten tilstrækkeligt. 
Da jeg skulle tegne bunden, lavede jeg en streg svarende til diameteren, på midten af den streg, tegnede jeg en streg på en halv diameter vinkelt ret. Jeg lavede en snor som målte en halv diameter, bandt den en blyant i den ene ende og en nål i den anden. Satte nålen der hvor de to streger krydsede hinanden, holdt tråden spændt og tegnede en halvbue som gik fra den ene ende af diameter stregen til den anden idet den ramte, ½ diameter stregen ( fattede i noget af det ? for det var dæleme svært at forklare, hvis ikke i forstod det jeg skrev kan i se hvordan man gøre lige HER )
Posen er lavet i mørkebrun hør. Tøzen blev super glad for resultatet. 

Jeg håber I har forstået bare lidt af det jeg har forsøgt at forklare, det var bestemt ikke nemt vil jeg lige sige jeg. Har I spørgsmål så skriv endelig, så skal jeg prøve om jeg kan svare på det. 


her kan I se de lange stykker, som lige skal have et par sting, så de ikke falder ned når der kommer tøj i


Elsker mit nye hæve sænke bord


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar