søndag den 28. januar 2018

Kreiners kåbe (den første af slagsen)

Håber I alle er kommet godt ind i 2018, det gjorde jeg, jeg var på arbejde.
Dette er mit første indlæg i 2018, jeg har ikke fået noget færdigt før, fordi jeg faktisk ikke har lavet særligt meget håndarbejde. Grunden til dette er at jeg er flyttet til Sjælland og startet nyt job her d. 15. januar. Så jeg har haft travlt med at pakke, pakke ud, sætte på plads og oven i været mega træt p.g.a alle de nye indtryk.

Men nu er jeg blevet færdig med min venindes julegave, en Kreiners kåbe, strikket i  dobbelt Coast garn fra Holst garn, et garn i 55 % uld og 45% bomuld, på pind 5,5.  Vildt lækkert garn at strikke af. Jeg købte 2 koner af 500 g i farve Clove 64368 og 2 i farven Royal 91101(til mig selv). Det er bestemt ikke sidste gang jeg køber koner, der er ikke så mange ender at hæfte bagefter, da man jo ikke skifter nøgler som hvis det var 50 g nøgler.

Kåben er strikket i str. M, jeg har brugt 600 g. Jeg har overvejet lidt om der skal sættes en eller anden lukke anordning på, enten hæklede i garnet og så også hækle eller sno nogle trenser til at lukke med,  købe nogle Duffelcoat lukninger eller andre lukninger i den retning, som jeg har set hos Stoff og Stil. Men jeg er gået fra det igen, hvis min veninde ønsker at den skal kunne lukkes, må jeg sammen med hende finde en god løsning til hvordan jeg gør det så det bliver pænt.

Kåben er sjov at lave og faktisk også hurtig, hvis altså man  har tiden til at sidde med den.
Opskriften er fra Hyggestrik og I kan købe den HER
Det eneste jeg mangler nu er at få den pakket pænt ind, finde et posthus/indleveringssted og så sende trøjen til min veninde.

Jeg skal ikke igang med en kåbe til mig selv endnu, først skal jeg nemlig strikke endnu en Yoke trøje til en anden veninde, hun har allerede fået en i sort den kan i se HER nu har hun bestilt en i mørkebrun og en i råhvid, jeg har købt garnet så det er bare at komme igang. Denne gang skal trøjerne dog være lidt længere, både længden af trøjen, ærmerne og rullekravehalsen.

Ved siden af trøjerne har jeg så gang i nogle sokker til mig selv, jeg er nødt til at have et "let" stykke strikketøj eller hækletøj som jeg kan tage med mig når jeg skal på møntvaskeriet og vaske tøj. Det er så god tidsfordriv, når man venter på at maskinerne bliver færdige.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar